Közhasznúsági jelentés 2013

2013.06.24

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS
A FOLTRA-FORGÓK Foltvarró Klub / 2800 Tatabánya Banyi János u.85. / 2010.évben került nyilvántartásba vételre, mint közhasznú szervezet.
 A közhasznúsági nyilvántartásba vételt Komárom-Esztergom Megyei Bíróság végezte a Pk. 60.059/2010/5.sz.határozatával.
Az alapszabály értelmében az Egyesület célja: rendszeres közösségi varrás, különféle varrási technikák tanítása, az elkészült termékek bemutatása, kiállítások szervezése, népi és kulturális hagyományok őrzése, továbbadása. Az Egyesület minden hazai és külföldi kézimunka klubbal, egyéni foltvarróval együttműködik, tapasztalat cserével, közös varrással, szabadban varrással, nemzetközi kiállításokon való találkozásokkal.
2012.év folyamán több alkalommal rendeztünk -önköltségi alapon- foltvarró tábort, közös varrást.
A 2012.tavaszán megrendezett 3 napos „foltvarró táborban – 60 fő vett részt az ország minden területéről - , melyen Csoportunk tagjai bemutató varrásokat tartottak megismertetve a táborlakókat új technikákkal.
Szeptember hó folyamán Csoportunk a franciaországi Ezüstvölgyben megrendezett európai foltvarrók találkozóján vett részt. A kiállításon kívül sok érdekes programot szerveztünk Franciaországban és Ausztriában.
Szeptember végén országosan meghirdettük a „közös varrásunkat”, melyen az országból számos foltvarró vett részt, a vendégeket megvendégeltük, részükre az év folyamán a klubnapokon készített ajándékokkal kedveskedtünk. Ez alkalommal a közösen készített faliképekkel a helyi és környékbeli közintézményeket / óvodák, gyermekorvosi rendelők/ ajándékoztuk meg.

2012.évi tevékenységünk eredménye:
Bevételek:- közhasznú tevékenységből származó bevétel:    205.300.- Ft
                      -tagdíj bevétel                                                                     81.600.- Ft
                      -költségtérítések                                                              442.700.-Ft
                      -kamatbevétel                                                                          8.597.-Ft

-egyéb bevétel                                                                               3.-Ft                738.200.-Ft
Kiadások:   -anyagköltség                                                                    118.268.-Ft
                       -igénybevett szolgáltatás                                             413.291.-Ft
                      -egyéb szolgltatás költsége                                            12.475.-Ft
                      -személyi jellegű egyéb kifizetések                          383.281.-Ft
                      -egyéb ráfordítás:                                                                          4.-Ft               927.319.-Ft
2012.évi eredmény:                                                                                                    -             189.119.- Ft
2011.évi tőketartalék:                                                                                                +            332.585.- Ft
                                                                                                            Egyenleg:                             143.466.-Ft
 Bankszámlánk egyenlege:         135.444.-Ft
 Pénztári egyenlege:                         7.922.-Ft
                                                                                                              Együtt:                                 143.466.-Ft
Az Egyesület tagjai tevékenységüket anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzi.
Tevékenységünk mindenféle párttevékenységtől független.

Tatabánya,2013.április 18.

Siposné Cseh Margit